Novinky - (6v6) Taifun Hybridi otočili stav série a vedú v semifinále 2:1 na zápasy.

1.zápas

Taifun Hybridi - Overping Threshers 4:6 (1:2, 1:2, 2:2)

Góly: 11. Šmída (Joker, Šatan) 0:1, 17. Šmída (Železo, Šatan) 0:2, 18. Chudý (Gadzeem) 1:2, 23, Šmída 1:3, 26. Srotman 2:3, 35. Šatan (Šmída, McDejvos) 2:4, 42. Srotman (Chudý, Gadzeem) 3:4, 50. Joker (Železo, Šmída) 3:5, 56. Joker (Šmída, Šatan) 3:6, 60. Chudý 4:6.

 

Otvárací zápas semifinále ligy Alfa Games sa začal v slušnom tempe, ale z úvodu si oba celky chceli dávať hlavne pozor na obranu. Do prvej dobrej príležitosti sa v 6.minúte dostali domáci. Chudý však prihrávku vzduchom od Srotmana backhandom poslal len do bočnej siete. Hostia sa prvykrát prihlásili o slovo v 8.minúte, keď po skvelej prihrávke od Jokera sa ocitol v samostatnom úniku Šatan. Tomu v poslednej chvili puk vypichol brániaci Venec a ani Šmídovi sa opustený puk nepodarilo zasunúť za chrbát rozhodenej Orosenej, keď sa naťahoval po puku, ktorý už bol dosť z uhla. O pár sekúnd na to sa už však hosťom akcia podarila gólovo zakončiť, keď Jokerove šikovné ruky našli pred bránou Šmídu a ten strelou z prvej otvoril skóre tohto semifinále. Inkasovaný gól trošku otriasol domácimi a tí poskytli v rýchlom slede dve presilové možnosti hráčom Overpingu. Na skórovanie sa však nezmohli, hoci strela Železa trafila Jokera do nohy a tento nepríjemný teč narobil Orosenej nemalé problémy. Ľavý betón však mala na správnom mieste. V 16. minúte sa do dobrých streleckých priležitostí dostal Gadzeem, ale z vyrovnania sa domáci netešili. Platilo staré známe nedáš dostaneš. Výborný prehľad predviedol Železo, ktorý vystreleným prudkým pukom našiel na útočnej modrej osamoteného Šmídu a ten nekompromisne v brejku prestrelil Orosenú - 0:2. Táto situácia zdravo nasŕdila domáceho Chudého, ktorý okamžite po buly vzal puk, predral sa cez trojicu brániacich hostí forhandovým zakončením ako prvý prekonal Hoffmanna v bráne. Dvojgólové vedenie hosťom v 23.minúte prinavrátil smolným vlastencom Cigi. Taký gól sa vždy pripisuje hráčovi, ktorý sa ako posledný dotkol puku a v tomto prípade sa z hattrickového gólu mohol radovať Petr Šmída. Aj tentokrát došlo k rýchlej odpovedi, keď nedorozumenie v obrane využil Srotman a domáci boli opäť nadosah k vyrovnaniu. To mohol zariadiť Srotman v 28.minúte, Hoffmann bol ale pozorný. V 35.minúte Overping opäť odskočili na dva góly súperovi zásluhou Mira Šatana, ktorý nachytal Orosenú na hruškách, keď strela z pravého kruhu na vzadzovanie jej prepadla niekde medzi lapačkou a betónom. Chvíľu na to mohli domáci znovu znížiť, ale so sériou dorážaok si Hoffmann dobre poradil. Do tretej tretiny vstupili lepšie Overping, Joker svoj dravý prienik ale presne nezakončil.

Naopak na druhej strane si v strednom pásme výborne vymenili puk Srotman s Chudým, a prvý menovaný zoči voči Hoffmanovi nezaváhal - 3:4. Dobrý hokej pokračoval ďalej, Železove nahodenie pred bránou mohol doklepnúť skvele hrajúci Šmída, tentokrát bola Orosená dobre pripravená. V 50.minúte sa Overpingu podarila pekná herná situácia, keď Šmída nabil Železovi na modrú čiaru a jeho projektil sa podarilo Jokerovi krásne tečovať do protipohybu Orosenej - 3:5. Hybridom neostávalo nič iné, ako otvoriť hru a to využili hostia na nacvičenú akciu. Šatanové prudké vystrelenie puku po mantineli spracoval Šmída a ako na zlatom podnose naservíroval puk Jokerovi, ktorý z prvej nedal gólmanovi šancu - 3:6. Do streleckej listiny sa mohol zapisať aj McDejvos, ten vybehnutie Orosenej však zakončil nepresne. V posledných sekundách zápasu ešte upravil skóre na konečných 4:6, druhým presným zásahom, Chudý.

Overping tak berú súperovi hneď úvodné meranie síl a ujali sa vedenia 1:0 na zápasy. Hrali disciplinovanejšie, a hlavne využívali chybičky v obrane domácich, ktorý sa budú musieť v tomto aspekte zlepšiť.

 

Stav série: 0:1 pre Overping.

 

2.zápas

Taifun Hybridi 3:2 Overping Threshers (2:0, 1:1, 0:1)

Góly: 9. Srotman (Momo, Venec) PPG 1:0, 11. Srotman 2:0, 26. Srotman (Momo, Venec) PPG 3:0, 35. Šmída (Šatan, Joker) 3:1, 48. Šmída (McDejvos) 3:2

 

Druhé stretnutie sa začalo o čosi opatrnejšie a taktiež so zmenou v zostave domácich. Tentoraz na centrovi nastupil El Momo, naopak do zápasu nenastúpil dvojgólový Chudý.

Prvá vážna šanca prišla až v 9.minúte a to počas vylúčenia McDejvosa. Úspešným strelcom bol Srotman, ktorý po získani puku obkružil kruh na vhadzovanie sa švihom na vyrážaku otvoril skóre druhého zápasu. Pre Hybridov to bolo veľmi dôležité, aby sa v tomto zápase ujali vedenia, čo sa im aj podarilo. Na ďalší gól sme nemuseli dlho čakať, a v tomto semifinále, skvele hrajúci Srotman, zvýšil na 2:0. Svoju individuálnu akciu, keď v obrannom pásme uchmatol puk z Jokerovej hokejky, rutinersky zakončil. Prvej tretine sa Orosená v bráne domácich zapotila až v jej závere, kedy sa Joker dostal k dvom sľubným príležitostiam, skóre sa však už nemenilo. 

Znížiť mohli hostia paradoxne počas vlastného oslabenia, Jokerova zrazena strela sa takmer ocitla v sieti, no puk tesne minul ľavu tyčku. Tesne pred vypršaním trestu, však hattrickovým gólom navýšil naskok Hybridov Srotman, keď pekne rozohratú presilovkovú akciu dorazil za Hoffmanov chrbát - 3:0 v 26.minúte. Kuriózna situácia nastala tesne po góle, keď Hoffmannovú pozornosť preveril jeho vlastny spoluhráč McDejvos. V 35.minúte sa Overping dostali ku gólu ako slepé kura k zrnu, keď smolne vypichnutý puk od Cigiho sa dostal presne do cesty rozbehnutému Šmídovi, ktorý svoj blafák perfektne zakončil - 3:1.

Do tretej časti hry vleteli hostia ako pokropený živou vodou, chuť im istotne dodal vsietený gól a svoj úvodný tlak pramenil do získania presilovej hry. Tá nevyšla podľa ich predstáv, gól nedali aj vďaka zlepšenej obrannej hre domácich. Tí sa snažili dávať si pozor a výborne sa im darilo blokovať strely, ktoré mohli znamenať kontaktný gól. Navýšiť skóre mohol v 46.minúte Momo, jeho strela z prvej z medzikružia našla jedine pripravenú lapačku Hoffmanna. V 47.minúte sa pokusil prekabátiť spoza brány Orosenú Šmída, jeho pokus ale úspech nepriniesol. Nádej svojmu tímu ale priniesol o minútu neskôr, keď dobre postavený pred bránkou, doklepol odrazený puk po McDejvosovom nahodení od modrej čiary. V 50.minúte sa pekne uvoľnil Šatan, jeho švih len preveril Orosenej vyrážačku. Očakávaný tlak hostí pribrzdilo vylúčenie Železa, strely z diaľky ale končili buď na hradbe tiel, alebo pozornom Hoffmannovi. Rozhodnúť stretnutie mohol pri chuti hrajúci Srotman, jeho samostatný prienik sa ale efektným zákrokom podarilo Hoffmannovi zneškodniť. Domáci útočník svojím spoluhráčom pripravil aj krušné chvíľky a to zásluhou zbytočného útočného faulu, keď sekol Železa. Tutovku sa podarilo Orosenej zneškodniť v poslednej minúte, keď Železo krásne našiel v ľavom kruhu Šmídu. Jeho strelu z prvej ale Orosena v krásnom rozkľaku zneškodnila.

Skóre sa už nezmenilo, domáci tak tesný výsledok dokázali ubrániť a musíme povedať, že zaslužene túto sériu vyrovnali, pretože predviedli hlavne v obrane zlepšený výkon, podporený výborne chytajúcou Orosenou.

 

Stav série: 1:1

 

3.zápas

Overping Threshers 3:4pp Taifun Hybridi (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)

Góly: 11. Joker (Železo, McDejvos) PPG 1:0, 28. Srotman (Gadzeem) 1:1, 30. Joker (McDejvos, Šmída) 2:1, 43. Momo (Srotman, Gadzeem) 2:2, 44. Joker 3:2, 52. Gadzeem (Cigi, Venec) PPG 3:3, 65. Momo (Srotman) 3:4

 

Séria sa tak presunula na ľad Overpingu za stavu 1:1 a to čo sa podarilo domácim u Hybridov, s takým istým cieľom určite prišli hostia sem. Ukoristiť aspoň jeden duel na ľade súpera. Oba celky zostali verní svojim zostavám z druhého zápasu a nedošlo tak k žiadnej zmene.

Domácim bola v polke tretiny umožnená dobrá šanca na otvorenie skóre zápasu, keď hostia sa dopustili dvojitého vylúčenia a tým pádom aj presilová hra 5 na 3 pre Overping. Svojej šance sa chopili a Železovu strelu od modrej tečoval pred bránkoviskom Joker - 1:0. Ten istý hráč mohol skóre zápasu v 18.minúte navýšiť, keď Orosena sa presúvala skôr ako bolo potrebné, no Joker svoju príležitosť nevyužil. V závere tretiny sa k strele z prvej dostal Srotman, hradbu tiel pred Hoffmannom však neprestrelil.

V druhej tretine ešte mali hostia možnosť pokračovania presilovej hry, ktorá zostala nevyužita a na druhej strane sa pekne uvoľnil Šatan, po ktorého strele nastal závar pred bránou, ktorý sa ale podarilo Hybridom zvládnuť.V 34.minúte došlo k poriadnému tlaku zo strany Hybridov, Hoffmann si so strelami a následnými dorážkami výborne poradil. Vytrvalý tlak sa hosťom podarilo pretaviť do gólu v 28.minúte, kedy Gadzeem prečítal Jokerovu prihrávku na Železa, popri mantineli sa predral k bránke a prudkou prihrávkou našiel Srotmana pred bránkoviskom, ktorému stačilo len nastaviť hokejku - 1:1. 

Presne v polovici zápasu sa k odrazenému puku od betonov Orosenej dostal Joker a svojím druhým presným zásahom v zápase prinavrátil vedenie Overpingu. Do dobrej šance dostať sa do dvojgólového vedenia mali domáci v závere tretiny, keď sa rútili traja na jedného obrancu, strela Jokerovi však nesadla a minul bránku.

Tretia tretina sa začala vyrovnávajúcim gólom, keď nedorozumenie obrany v strednom pásme využil Momo, ktorý si vymenil puk so Srotmanom. Strela z prvej mu sadla presne a začínalo sa prakticky od začiatku. Aj tentoraz však odpoveď bola blesková a hoci sa Šatanovi prihrávka na Jokera nepodarila, stratený puk od Veneca si znovu našiel a aj v treťom zápase sme sa dočkali trojgólového strelca - 3:2. V 51.minúte svojou nedisciplinovanosťou dal hosťom šancu na ďalšie vyrovnanie Železo a tentoraz svoju ponúknutu šancu Hybridi využili. Najprv sa Gadzemova strela nezmestila mezi tri tyče, ale o pár sekúnd na to, v predbrankovom priestore tečoval strelu od Cigiho a do tretice sa im podarilo vyrovnať skóre zápasu - 3:3. V 55.minúte sa do výbornej príležitosti dostal Momo, keď na útočnej modrej dlho s pukom váhal Železo, k puku sa dostal práve Momo, vysunul Srotmana, ktorý obráncu ešte zasekol, ponukol puk nabiehajúcemu Momovi, ten túto šancu prekombinoval a akciu sa ešte snažil vyšperkovať backhandovým blafákom - avšak neúspešne. Do podobnej šance sa opäť Momo dostal aj 30 sekúnd pred koncom, tentoraz forhandove zakončenie si Hoffmann výborne pravým betónom postrážil. Ten istý hráč, bol aj tretikrát blizko ku gólu, tentoraz Cigiho strelu tečom nasmeroval len do ľavej tyčky a to na svetelnej tabuli svietil čas 59:59! Záverečné minúty teda jasne patrili hosťom, tento tlak ale domáci zvládli zubami nechtami ubrániť, hlavne vďaka skvelému Hoffmannovi.

Najvyrovnanejšie stretnutie teda vyústilo do predĺženia, kde sa malo rozhodnúť, kto sa dostane pred ďalšími súbojmi do lepšej psychickej výhody.

V 63.minúte sa do veľkej šance dostal Joker, ktorého vysunul Šatan, po tom ako Moma telom odstavil od puku. Jokera zastavil prekvapujúci, ale hlavne v tomto prípade, účinný, akrobatický zákrok Orosenej. Rozhodujúcím momentom sa nakoniec stala 65.minúta, keď voľný puk Srotman poslal pred bránkovisko, kde si trošku Momo pohral s nervami divákov a po chvíľke váhania ležiaceho Hoffmanna prekonal.

 

Stav série: 1:2 pre Taifun Hybrid


 

Séria teda bude nabudúce pokračovať opäť na ľade Overping Threshers za ich nepriaznivého stavu 1:2 na zápasy. Hybridi po prvom prehratom v zápase v semifinále, a doposiaľ to je aj ich jediná prehra v play off, otočili vývoj série a určite do ďalších bojov pôjdu lepšie naladení.

 

Čo sa týka produktivity, tak na strane Taifun Hybrid sa v tejto semifinálovej dvojici darí Srotmanovi s bilanciou 6 gólov a 2 asistencie. Na strane Overpingu je na tom o čosi lepšie Šmída s vyrovnanou bilanciou 5 + 5.

 

Musíte být prihlášen, aby jste mohli číst a přidávat komentáře!