Novinky - (6v6) Taifun Hybrid sú druhým finalistom Alfa Games ligy !

V posledný Februárový deň sme mali možnosť sledovať ďalšie pokračovanie semifinálovej série medzi tímami Taifun Hybridi a Overping Threshers. Na programe bol zápas číslo 4, ktorý sa odohral na ľade Overpingu. Vedenia v sérii sa na tomto ľade ujali Hybridi, ktorí si poradili so súperom v predĺžení a podobne vyrovnaný zápas sa očakával aj v druhom stretnutí na tomto ľade.

Prvú príležitosť na skórovanie ponúkol hosťom Šmída, ktorý už v 2.minúte fauloval súpera. Na hosťujúcej strane bolo vidno, že sa zápas len rozbiehal, pretože viacero sľubných šancí sa skončilo nepresnou finálnou prihrávkou. Tú najväčšiu mal Momo, po Gadzeemovej prihrávke, puk v tesnej blízkosti Hoffmanna však netrafil. Z otváracieho gólu sa mohla tešiť hŕstka hosťujúcich fanúšikov v 13.minúte, keď prečíslenie 3 na 2 potiahol Gadzeem, ktorý našiel pred bránou Srotmana. Pre Srotmana to už bol 7. presný zásah v tejto sérii a celkovo 

10. v play off. Zvýšiť na 0:2 mohol pri podobnej akcii Gadzeem, pri jeho strele sa však vyznamenal Hoffmann. O pár okamihov potrestal malé zaváhanie Šatan, ktorý ťažil zo závaru pred bránkou Orosenej - 1:1.

Do druhej tretiny sa šlo za nerozhodného stavu. Bolo veľmi citiť dôležitosť tohto zápasu pre oba celky. Hybridi si chceli vybojovať matchball, naopak Overping si chceli domáce prostredie aspoň v jednom z dvoch zápasov udržať. O ako taký rozruch sa mohla postarať presilova hra domácich. Tí ale Orosenú moc neohrozili a tak sa prostredná tretina skončila bezgólovo.

V tretej tretine rozohral dobrú akciu nový hráč na ľade, Ranocha, ktorý vystriedal v obrane Cigiho. K puku sa dostal v strednom pásme Gadzeem, ktorý oklamal oboch obráncov, neprihrával ale puk skusene podržal. Strelou švihom do horného rohu brány rozvlnil sieť a dostal Hybridov znovu do jednogólového vedenia. 

V 53.minúte sa radovali z vyrovnania domáci, keď tesne po vypršaní trestu Gadzeema, skóroval McDejvos. Skvelú prácu odviedol Joker, ktorý svojho spoluhráča našiel presnou prihrávkou v ľavom kruhu. Azda každý už očakával, že uvidíme aj druhé predĺženie na tomto ľade, proti však bol Momo. Ten na dvakrát dorazil puk za Hoffmanna a 5 minút pred koncom vsietil rozhodujúci gól tohto stretnutia. Nič na tomto fakte nezmenila ani strela od modrej od Železa, ktorý preletela tesne povedľa bránky.

Hybridi tak vyhrali aj tretie stretnutie v rade a vybojovali si možnosť rozhodnúť o postupe do finále už na svojom ľade. 

 

4.zápas
Overping Threshers 2:3 Taifun Hybridi (1:1, 0:0, 1:2)

Góly: 13. Srotman (Gadzeem, Momo) 0:1, 15. Šatan 1:1, 45. Gadzeem (Srotman , Ranocha) 1:2, 53. McDejvos (Joker, Železo) 2:2, 55. Momo (Ranocha, Gadzeem) 2:3.

 

Stav série: 1:3 pre Taifun Hybridi


 

Hosťujúci celok Overping vedel, čo pre nich mohol znamenať tento duel a ich obavy sa začali napĺňať už v 3.minúte stretnutia. Gadzeem dobre zaviedol puk do pásma a našiel si pekné miesto v predbránkovom priestore, kde si počkal na peknú strelu od Veneca. Jemným tečom jeho strely prekvapil Hoffmanna a na radosť vypredanej haly začal približovať sen o vytúženom finále. Bol to gól, ktorý si isto pred začiatkom zápasu veľmi priali. Podobný kúsok sa podarilo aj Jokerovi na druhej strane a tiež tečom prekonal Orosenú. Bol to gól počas presilovej hry. Zrejme najdôležitejším momentom tohto stretnutia bol gól do šatne v prvej tretine. 8 sekúnd pred koncom sa presadil nikým nestrážený Momo, pre ktorého to bol 8. presný zásah v play off. 

Gól však hosťami až tak neotriasol a boli to práve oni, čo sa viac tlačili do gólových šancí. Žial pre nich, v 28.minúte si v medzikruží nepostrážili Srotmana, ktorého strela si zrejme našla cestu do siete po zblokovaní jedného z obráncov - 3:1. Navýšiť skóre mohli domáci aj v 34.minúte, po peknej biliardovej akcii ale Gadzeemovi strela dobre nesadla a Hoffmann si s ňou poradil. 

V tretej tretine už Overping potrebovali skresať 2-gólové manko a tak hru trošku otvorili. To bola šanca pre hráčov Taifunu, tí ale svoje šance nedokázali premieňať. V 48.minúte predviedol Hoffmann krásny zákrok ala Hašek, keď sa vyznamenal pri nájazde Srotmana. Ku kontaktnému gólu sa dopracovali hostia v 51.minúte. Cez skalopevnú obranu si našiel priestor po druhykrát v zápase Joker, ktorý dopravil do siete zrazenú strelu od modrej. Srotman pohorel na dobrom Hoffmannovi aj v 55.minúte, no v 58.minúte už bol po skrumáži pred bránou na dorážku Gadzeema prikrátky.

Ukázalo sa, že nakoniec šlo o posledný gól v tejto sérii, hoci ešte 30 sekúnd pred koncom sa črtala šanca na ďalší kontaktný gól v podaní hostí. Niet dobrého obranného zákroku Gadzeema, McDejvos by posielal puk do odkrytej časti brány.


 

5.zápas

Taifun Hybridi 4:2 Overping Threshers (2:1, 1:0, 1:1)

Góly: 3. Gadzeem (Venec, Momo) 1:0, 18. Joker (Železo, Šatan) PPG 1:1, 20. Momo (Gadzeem, Ranocha) 2:1, 28. Srotman (Gadzeem) 3:1, 51. Joker (Železo, Šmída) 3:2, 58. Gadzeem (Momo) 4:2.

 

Stav série 4:1 pre Taifun Hybridi


 

Taifun Hybridi sa teda stali druhým tímom, ktorý vytvoria finálovú v Alfa Games ligy dvojicu spolu s Pirátmi z Chomutovu. Výsledok 4:1 na zápasy hovorí jasnou rečou, avšak ani jedno z víťazstiev sa pre nich nerodilo hladko. Na úvod stratili hneď prvé stretnutie v sérii, čo však odčinili dvomi víťazstvami na ľade Overpingu. Séria bola veľmi vyrovnaná, ale musíme uznať, že o ten malý kúsok mali navrch práve Hybridi. 

Hráčske štatistiky v tejto sérii boli veľmi vyrovnané a na oboch stranách svoje hokejové zručnosti priedviedli všetci. Najviac bodov získal Gadzeem, ktorý ako jediny dosiahol 12 bodov (4+8). Tesne za ním bol jeho spoluhráč a najlepší strelec série Srotman s 11 bodmi, z čoho bolo 8 gólov. Nasledovali dvaja protihráči Šmída (11 bodov) a Joker (10 bodov).

 

Radi by sme si vypočuli aj reakcie GM oboch tímov, ku odohranej sérii, v čom videli zlom série, ako Overping videli svoje účinkovanie počas celej sezóny a ake pocity vládnu v tíme Taifun Hybrid, po postupe do finále. Svoje reakcie prosím , napíšte nižšie do komentarov. 

 

Musíte být prihlášen, aby jste mohli číst a přidávat komentáře!