Novinky - (6v6) Poznáme staronového majstra ligy - Piráti Chomutov Esports

Ako už všetci isto viete, pred pár dňami sme spoznali staronového majstra v lige 6v6 a tu vám v krátkosti pripomenieme priebehy všetkých stretnutí o vysnívanú trofej, po ktorej jednoznačne túžili oba celky. 

 

 

1.zápas

 

Piráti Chomutov 4:3 Taifun Hybridi (3:1, 1:1, 0:1)

Góly: 7. Kumbík (Fencl, Deveri) 1:0, 7. Srotman (Momo, Venec) 1:1, 12. Beluš (Frinkelin, Kumbík) 2:1, 17. Frinkelin (Deveri, Fencl) 3:1, 36. Fencl (Frinkelin, Deveri) 4:1. 40. Srotman (Momo) 4:2, 42. Gadzeem 4:3.

 

 

Finále 6v6 Alfa Games ligy sa začalo z úvodných veľmi svižne a už v 7.minúte otváral skóre zápasu Kumbík. Pred bránou, nikým neatakovaný, tečoval peknú strelu Fencla švihom. Odpoveď bola v skutku blesková. Ešte v tej istej minúte sa pekným prienikom predral obranou domácich Momo a po jeho skvelej práci sa z gólu tešil Srotman – 1:1. Ani tento stav dlho nevydržal a v 12.minúte prinavrátil vedenie domácim Beluš, ktorý do odkrytej časti bránky Orosenej doklepol puk po tom, čo Frinkelin pekne vyzvrtal obranu hostí – 2:1. Výbornú prvú tretinu potvrdili domáci tretím gólom v 17.minúte. Po výmene puku obráncov na modrej čiare, sa k strele odhodlal Deveri a jeho strelu ťahom tečoval francúz Frinkelin. Po tomto góle sa strelci na vyše 20 minút odmlčali, ale divákom pripravili napriek tomu, pekný hokej. Vo veľkých šanciach sa ocitli Gadzeem na strane hostí, na opačnej to tiež strelu z prvej skúšal Deveri. Po štvrtykrát inkasovala Orosena v 36.minúte, keď tentoraz z výbornej roboty Frinkelina ťažil Fencl. Z blízky švihom nedal hosťujúcej brankárke šancu na úspech.  Dôležitý moment pre Hybridov prišiel v závere druhej tretiny, keď gólom do šatne zdvihol morálku svojmu tímu Srotman, ktorý si spoluprácu zopakoval s Momom, ako pri prvom góle. Výborný mali aj vstup do tretej časti hry, keď samostatný únik premenil do gólu Gadzeem a razom to bolo už len o jeden gól. Zvýšiť náskok mohol o pár okamihov Kumbík, ten svoju príležitosť ale priveľmi prekombinoval. Ten istý hráč sa ocitol v šanci aj v 47.minúte, ale Orosená sa výborne vyznamenala ľavým betónom. Hostia sa snažili zápas ešte doviesť aspoň do predĺženia, ale domáci Piráti ich útočnou hrou už moc k šanciam nepustili. Do konca zápasu sme už gól nevideli a Piráti Chomutov sa tak ujali vedenia 1:0 v sérii vo finále.

 

 

2.zápas

 

Pirát Chomutov 5:2 Taifun Hybridi (1:0, 3:1, )

Góly: 17. Beluš (Frinkelin) 1:0, 26. Fencl (Kumbík, Frinkelin) 2:0, 30. Kumbík (Beluš, Frinkelin) 3:0, 35. Kumbík (Beluš, Deveri) 4:0, 40. Srotman (Momo, Venec) 4:1, 48. Momo (Srotman, Gadzeem) 4:2, 51. Frinkelin (Deveri, Fencl) 5:2.

 

 

Druhé stretnutie sa začalo o poznanie opatrnejšie a z prvého gólu sa diváci tešili až v 17.minúte. Po chybnej rozohrávke obrany hostí, sa k odrazenému puku dostal Beluš a otvoril skóre tohto stretnutia. V prvej časti ešte zaujala akcia Srotmana, ktorý zároveň so sirénou zakončoval svoj samostatný únik. Skóre na tabuli sa však nemenilo. Dôležitý krok k druhému bodu vo finále spravili Piráti v prostrednej časti hry, keď tromi gólmi si vypracovali 4-gólový náskok. Na 2:0 strelou z prvej zvyšoval obránca Fencl, a ďalšie dva presné zásahy pridal Kumbík. Najprv úspešne zakončil prečíslenie 3 na 1 a neskôr sa pekne korčuľovaním vzad dostal spoza brány pred bránkovisko a zvýšil na 4:0.

Iskierku nádeje vykresal 31 sekúnd pred koncom tretiny Srotman, keď dorážal v presilovej hre strelu Moma – 4:1. Po menších technických problémoch sa tretia tretina dohrávala s menším oneskorením, nič to však domácim neuškodilo. Tretia časť priniesla dva puky v sieti – po jednom na oboch stranách. Na 4:2 znížoval Momo po výbornej Srotmanovej prihrávke počas vlastnej oslabovky a na konečných 5:2 uzavreli druhé stretnutie domáci Piráti v 51.minúte počas presilovky 5na3. Presným strelcom bol Frinkelin.

 

 

3.zápas

 

Taifun Hybridi 4:3 Piráti Chomutov (1:2, 0:1, 3:0)

Goly: 2. Beluš (Frinkelin, Fencl) 0:1, 16. Kumbík (Borucký) 0:2, 17. Momo 1:2, 21. Frinkelin (Beluš, Fencl) 1:3, 45. Gadzeem (Cigi, Venec) 2:3, 60. Gadzeem (Momo, Cigi) 3:3, 60. Gadzeem (Momo, Venec) 4:3.

 

 

Výborný vstup do stretnutia mali aj tentokrát Piráti a už v 2.minúte sa puk vrátil k Belušovi, ktorý aj tiesnený tromi hráčmi prekonal Orosenú – 0:1. V závere tretiny sa oba celky strelecky presadili kurióznejším spôsobom. Najprv spoza bránky nachytal na hruškách domáci brankárku Kumbík a prakticky hneď po buly znížoval na 1:2 Momo, keď puk po osobnom suboji pri mantineli sa na počudovanie všetkých v hale dostal až za bránkovú čiaru. Domácich mohla táto situácia nakopnúť, avšak vietor z plachiet im vzal veľmi rýchly gól po príchode zo šatní. Puk od Beluša sa dostal až k Frinkelinovi a ten ľahkou kľučkou oklamal obráncu a znovu zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Všetko nasvedčovalo tomu, že si hostia vypracujú matchball už hneď v prvom vystúpení na ľade súpera, avšak domáci Hybridi sa v tretej tretine vzomkli a hlavne vďaka hattricku ťahúňa Gadzeema sa dočkali vytúženého prvého víťazného zápasu vo finále. Hrdina zápasu v 45.minúte vsietil kontaktný gól zásluhou tečovania strely Cigiho. Vyrovnať mohol v 52.minúte z brejku Srotman, na KANDERU v tomto prípade nevyzrel. Rozhodujúce a hlavne chvíle nastali v poslednej minúte tretej tretiny. Kapitán domácich najprv vyrovnal 25 sekúnd pred treťou sirénou a o 8 sekúnd na to dokonal skvelý obrat v zápase, keď dorážal svoju vlastnú strelu.

 

 

4.zápas

 

Taifun Hybridi 1:4 Piráti Chomutov (0:2, 0:2, 0:1)

Góly: 11. Beluš (Fencl, Frinkelin) 0:1, 17. Kumbík (Beluš, Frinkelin) 0:2, 27. Kumbík 0:3, 38. Beluš (Kumbík, Borucký) 0:4, 56. Momo (Gadzeem) 1:4

 

 

 Štvrté stretnutie, ako už vieme, mohlo byť aj rozhodujúce, avšak po výbornom obrate Hybridov sme určite vedeli, že séria sa ešte minimalne raz do Chomutova sťahovať bude. Tak ako v každom finálovom zápase, tak aj v tomto štvrtom sa z úvodného gólu tešili Piráti. Úspešným strelcom bol Beluš, tak ako aj v predošlom zápase. Strelu z prvej z kruhu otvoril skóre zápasu v 12.minúte. Hernú prevahu do druhého gólu pretavil najproduktívnejší hráč základnej časti Kumbík. V 17.minúte sa presadil z veľkého uhlu. Domáci sa takmer okamžite vrátili do zápasu, ale rozhodca bol v tomto prípade dosť úzkoprsý, keď po jemnom kontakte Srotmana s Kanderom gól Gadzeema neuznal. V posledných sekundách tretiny sa do brejku dostal Frinkelin, jeho akciu ale zastavila ukážkovo Orosená. Domácim nebolo súdené skórovať ani v druhej časti hry a tak svojej príležitosti sa ujali obhájcovia titulu z minulej sezóny. Kumbík s Belušom sa po jednom raze presadili aj v tejto tretine a navýšili tak náskok Pirátov už na 4:0, pričom gól druhého menovaného padol vo vlastnom oslabení. V tretej tretine si svoj náskok hostia umne strážili a jediné čo dovolili Hybridom, bolo skorigovanie konečného výsledku na 1:4 v podaní Momovho gólu z 56.minúty.

 

 

5.zápas

 

Piráti Chomutov 4:2 Taifun Hybridi (1:1, 2:0, 1:1)

Góly: 2. Srotman (Momo, Gadzeem) 0:1, 12. Beluš (Kumbík, Frinkelin) 1:1, 27. Kumbík (Fencl, Beluš) 2:1, 38. Beluš (Frinkelin, Kumbík) 3:1, 44. Frinkelin (Beluš, Kumbík) 4:1, 48. Gadzeem (Momo, Srotman) 4:2


 

Do piateho stretnutia nastupovali Hybridi už s nožom na krku, avšak s pocitom, že už nemajú čo stratiť. Favorit bol jasný už pred sériou a ten povestný posledný krok býva často ten najťažší. Práve tieto slová začal napĺňať už z úvodu Srotman, ktorý v 2.minúte skóroval strelou na lapačku. Bol to prvý úvodný gól Hybridov v doterajšej finálovej sérii. Vypredanú halu ako prvý rozjásal Beluš v 12.minúte, ktorý zakončil biliardovú akciu a vyrovnal na 1:1. V 18.minúte mohli hostia opäť vyhrávať, Kandera sa ale na strelu z prvej od Gadzeema výborne presunul. Druhá tretina vo finálovej sérii v predošlých zápasoch bola pre Hybridov vždy najhoršia, a dali v nej len jediný gól a túto štatistiku žiaľ potvrdili aj v tomto stretnutí. Strelecky vyšli naprádzno, pričom dvakrát inkasovali. Ten prvý gól v tejto tretine bol veľmi smolný, keď pri avizovanom trestne, sa pri trme-vrme puk dostal aj za pomoci hráča Srotmana za chrbát Orosenej a domáci tak približne v polovici stretnutia otočili vývoj zápasu – 2:1. V dobrej šanci na vyrovnanie sa opäť ocitol počas presilovej hry Gadzeem, strelu z prvej znovu kryl Kandera. Azda zlomový moment nastal v 38.minúte, keď Frinkelin našiel v opačnom kruhu na vhadzovanie Beluša a ten strelu z prvej dostal domácich do sľubného vedenia 3:1. V 44.minúte si pozície pri góle hráči vymenili a z gólu sa radoval Frinkelin, ktorý však pravdepodobne hľadal pred bránou svojho spoluhráča. Miesto toho našiel štrbinku medzi betónmi Orosenej a navýšil náskok na 4:1.  Poslednú šancu na zvrat v zápase dal v 48.minúte Gadzeem, ktorý si vymenil puk s Momom a skorigoval na 2:4. Zbytok stretnutia ale ukázal, že Piráti nie sú dobrí len v útočnom pásme, ale aj v tom obrannom. Prikrášliť výsledok mohli ešte Frinkelin s Belušom, obaja ale svoje samostatné úniky do gólu nepretavili. Svoj dvojgólový náskok si nakoniec ubránili aj vďaka skvelému zákroku Kanderu pri brejku Moma a mohli sa tak tešiť z obhajoby titulu z minulej sezóny v režime 6v6.

 

Čo sa týka produktivity počas finálových play off zápasov, je pochopiteľné, že ju ovládli hráči Pirátov z Chomutova. Obsadili prvé tri miesta s dosť podobnou bilanciou. Najproduktívnejším hráčom bol Frinkelin so 14 bodmi za 5 gólov a 9 asistencií. V tesnom závese za ním su so zhodnou bilanciou 7+6 jeho dvaja spoluhráči z útoku - Kumbík s Belušom. Na druhej strane u Hybridov - sa najlepšie darilo Momovi s bilanciou 3 góly a 7 asistencií. 

Brankárka Orosená si vo finále viedla s bilanciou niečo tesne pod 75% úspešnosťou zákrokov a na druhej strane Kandera dosiahol takmer 79% úspečnosť.


 

Pirátom tak srdečne gratulujeme k víťazstvu v tomto ročníku RNM Alfa Games ligy 6v6. Hovorí sa, že obhajoba je vždy náročnejšia ako samotný prvý zisk trofeje. Piráti avšak predvádzali počas celej sezóny fantastické výkony a len s jednou poražkou v základnej časti a jednou v play off si dokázali svoj titul obhájiť. 

Samozrejme nemôžeme zabudnúť ja na ich súpera. Taifun Hybridi sa tiež dobre držali či už v základnej časti, alebo aj v play off. Svoju kožu nepredali lacno, ale musíme športovo uznať, že víťazstvo Pirátov bolo zaslúžene. Hybridi však obsadili krásne druhé miesto, za čo im tiež patrí veľká úcta.

 

Sláva víťazom, česť porazeným.

 

Musíte být prihlášen, aby jste mohli číst a přidávat komentáře!